Rondreizen

Wil je de drukte van de grote stad Bangkok achter je laten? Dit kan prima met een uitstekende directe verbinding met de stad Kanchanaburi. Vanaf Bangkok kun je per trein, auto of bus reizen. Met de auto ben je het snelst op de plek van bestemming.

Het vervoer is in Thailand gemakkelijk te regelen. Met de bus kun je overal eenvoudig en voor weinig geld komen. Met de bus van Bangkok naar Kanchanaburi kost 120 Baht (2,70 euro).

Vrijwel alle steden zijn voorzien van een bus-terminal, sommige steden hebben er meer dan één, let dus goed op waar je naartoe gaat!. Koop de tickets voor de busreis alleen bij het loket, overal zullen kaartjes aangeboden worden maar vaak is de prijs dan hoger dan in het loket!

In de toeristische plaatsen kun je je aardig redden in het Engels. De routekaarten zijn over het algemeen in het Thais en Engels geschreven. Het wordt wel enorm gewaardeerd als je een poging doet om Thaise woordjes te gebruiken.

Het klimaat is Thailand is tropisch een heeft drie seizoenen. Het droge seizoen, van november tot maart. Droog met warme aangename temperaturen. In deze periode komen de meeste toeristen naar Thailand. Het hete seizoen, Dit seizoen is van maart tot juni. Droog met hoge temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden. En als laatste het regenseizoen, die loopt van juni tot oktober. Een periode van kortdurende tropische regenbuien. Door de hoge temperaturen droogt het gevallen regenwater snel weer op.

Op je reis door Thailand kun je het beste uit de voeten met contant geld, US dollars of Engelse Ponden of traveler cheques. Geld wisselen is gemakkelijk en snel bij vele banken, wisselkantoren maar ook in bijna ieder hotel en restaurant. Binnen de toeristische gebieden zijn er pinautomaten te vinden. Deze meestal met een Engelse gebruiksaanwijzing. De koers van de baht ligt meestal rond de 3 eurocent. Ga je buiten de toeristische gebieden neem dan voldoende contant geld mee.

Reizen naar Thailand