Erawan waterval

De Erawan waterval is al vele jaren beroemd in Kanchanaburi. Het is prachtig om te zien hoe het heldere water over de gele kalkstenen naar beneden valt in het groene water. Het gebied heeft een bergachtig landschap, omringt door veel groen en vele soorten bomen.

De Erawan waterval is gelegen in Nationaal Park Erawan die werd geopend in 1975. Het is een nationaal park van circa 550 vierkante kilometers gelegen in het westen van Thailand, in de Amphoe Si Sawat van de provincie Changwat Kanchanaburi. Park Erawan is het twaalfde nationale park in Thailand.

In het park kun je onder andere vier grotten bezoeken, Mi, Rua, Wang Bahdan en Phartat. Echter de belangrijkste attractie in het park is de Erawan-waterval, vernoemd naar de Airavata, de driekoppige witte olifant uit de Hindoeistische mythologie.

Je kunt zwemmen in een aantal zwambaden die gecreƫerd zijn door de watervallen. Te voet kun je naar elk niveau van de waterval lopen. Wil je helemaal naar de top van de waterval zul je een beetje moeten klimmen op de klif, maar het is zeker de moeite waard.