River Kwai

De brug over de rivier de Kwai is de spoorbrug die onderdeel is van de Birma spoorlijn. The Bridge over The River Kwai is over de rivier de Khwae gebouwd vlak voor hij samenvloeit met de Kwae Noi die samen de Mae Klong vormen.

Tijdens de bouw van de Birma spoorlijn zijn veel westerse krijgsgevangenen hun leven verloren. Bij de constructie van de brug zijn negen doden gevallen.

Er waren eigenlijk twee bruggen, beiden gebouwd door krijgsgevangenen. De eerste brug, een houten constructie, werd in 1943 voltooit en een paar maanden later vervangen door de stalen brug die je vandaag de dag kunt bewonderen.

De Bridge over The River Kwai, wordt nog altijd gebruikt. De ronde delen van de brug zijn nog origineel. De andere delen zijn in 1945 door bombardementen verwoest en daarna opnieuw aangelegd.

Een bijzonder stukje geschiedenis op een paar kilometer afstand van het centrum van Kanchanaburi. Om meer te weten te komen over deze beroemde en beruchte Bridge over The River Kwai kun je een bezoek brengen aan het spoorwegmuseum.

Het is mogelijk om met een treintje over de brug te rijden. De tocht over de Birma spoorlijn, en dus ook over The Brigde over The River Kwai, duurt ongeveer twee uur. De tocht begint in Kanchanaburi en zal eindigen in Ban Nam Tock, het eindpunt van de Birma spoorlijn.