Musea

Kanchanaburi kent een aantal musea die zich richten op de oorlogsgeschiedenis. Het JEATH War Museum wordt geleid door monniken. De letters staan voor Japan, Engeland, Amerika, Australië, Thailand en Holland. Dit zijn de nationaliteiten van de krijgsgevangenen die hebben gewerkt aan de ‘Bridge On The River Kwai’. Het musea geeft een reconstructie van de manier waarop de gevangen toen leefden in de tweede wereldoorlog. Hier vindt u vooral foto’s die de geschiedenis herdenken, zij laten de ernstige leefomstandigheden van de gevangen zien. De hutten waarin ze leefden zijn op gelijke grote nagemaakt. U kunt het musea bezoeken voor nog geen 1 euro per persoon en is dagelijks geopend van 8:30 tot 16:30.

Een van de bekendste musea is het Memorial museum dit ligt bij Hell Fire Pass. Hell Fire Pas is een 500 meter lange en 26 meter diepe rotskloof uitgegraven door gevangen. Het uitgegraven deel is bedoeld voor de ‘Death railway’ op de route van Bangkok naar Rangoon. De gevangenen hebben onder dwang de rots uitgegraven met enkel hamers en hun blote handen. Er hebben 1000 Australische en Britse gevangen soldaten gewerkt aan het uitgraven van de rots. Na een werktijd van 12 weken zijn 700 mensen overleden.

Het Hellfire Pass herdenking museum werd opgericht om deze mensen te herdenken. Bij het monument kunnen de bezoekers de spoorlijn volgen tot in de jungle waar het museum zich bevind. In het museum zijn foto’s te bezichtigen en de gereedschappen die door de gevangenen zijn gebruikt. Daarnaast kunt u kijken naar video tentoonstellingen en gemaakte documentaires over de gebeurtenissen. Het musea is dagelijks geopend van 9:00 tot 16:00 en is kosteloos, een donatie wordt zeer op prijs gesteld.